تحولات منطقه

۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۵
کد خبر: ۱۰۰۲۷۴۹

کمتر از یک ماه مانده به اربعین حسینی(ع) مشاهدات عینی حاکی از استقرار ۳۰ گیت‌ ورود و خروج و زمینه تحویل ارز به زائران در مرز باشماق است.

آخرین وضعیت مرز باشماق برای اربعین
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، بر اساس تقویم رسمی کشور چهارم شهریورماه برابر با ۲۰ صفر ۱۴۴۵ هجری شمسی اربعین حسینی(ع) است. امسال نیز استان کردستان ـ مرز باشماق مریوان برای سومین سال متوالی میزبان زائران اربعین است و در این مدت کمتر از یک ماه مانده به اربعین حسینی جمعی از مشتاقان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام عازم کربلای معلی شده‌اند.

در این آستانه اربعین حسینی، زیرساخت‌ها برای خدمت‌رسانی بهتر به زائران در حال فراهم شدن است؛ در سال گذشته ۱۵۸ هزار نفر زائر مرز باشماق مریوان را برای رفتن به کربلای معلی انتخاب کردند و امسال با توجه به گرمای حاکم و تراکم بالای جمعیت در سایر مرزها؛ تردد ۵۰۰ هزار زائر حسینی پیش‌بینی شده است.

اربعین حسینی 1403 ,

مشاهدات عینی خبرنگار حاکی از آن است که در مرز باشماق زیرساخت‌های لازم از جمله سایبان و موکب برای حضور و تردد آسان زائران از اقصی نقاط کشور و خدمت‌رسانی شایسته به آنان فراهم شده است و به‌میمنت این رویداد بزرگ فرهنگی، پروژه‌های عمرانی و مخابراتی خوبی در سطح استان به‌ویژه مسیر تردد زائران در حال انجام است. سال گذشته از محل اعتبارات اربعین ۹۰ میلیارد تومان در اختیار شهرداری‌ها قرار گرفت که امسال این رقم به ۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

اربعین حسینی 1403 ,

استقرار ۸۷ موکب اربعین

بر اساس گفته عبدالحسین یوسفی رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کردستان تاکنون تعداد موکب‌های مستقر در مسیر زائران در استان به ۷۸ موکب رسیده است و یک موکب خارجی نیز در سلیمانیه در تکیه شیخ نهرو کسنزانی مستقر است.

در همین زمینه؛ کاوه شیرزادی مدیرکل حج و زیارت کردستان به خبرنگار تسنیم گفت: تاکنون بیش از یک‌هزار و ۲۰۰ کردستانی با ثبت‌نام در سامانه سماح، مرز باشماق را به‌عنوان مرز ورودی و خروجی انتخاب کرده‌اند.

اربعین حسینی 1403 ,

استقرار ۳۰ گیت‌ ورود و خروج زائران در مرز باشماق

فرمانده انتظامی استان کردستان نیز از افزایش گیت‌های ورود و خروج زائران در مرز باشماق خبر داد و اظهار کرد: امسال ۳۰ گیت آماده شده است تا زائران بدون معطلی و دردسر وارد و خارج شوند، کما اینکه این آمادگی را داریم که در صورت لازم این گیت‌ها را افزایش دهیم.

سردار علی آزادی افزود: تعداد گیت‌ها در مرز باشماق مریوان افزایش یافته است و همین امر سبب سرعت خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی برای ورود و خروج را در بر دارد.

تأمین ارز اربعین یکی از دغدغه‌های هرساله زائران اربعین حسینی است که بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، زوار در کمترین زمان به‌صورت حضوری و غیرحضوری می‌توانند نسبت به دریافت آن اقدام کنند. ارز اربعین امسال هم مانند سال گذشته به‌صورت دینار است. نرخ ارز بر اساس نرخ مرکز مبادله ارز و طلای ایران خواهد بود و ۷ بانک ملی، سپه، ملت، تجارت، صادرات، پارسیان و پست‌بانک عاملیت فروش ارز را به‌عهده دارند.

اربعین حسینی 1403 ,

جزئیات فروش ارز اربعین

در همین زمینه؛ حسین واحدی مدیرکل پست‌بانک استان کردستان پیش‌ازظهر امروز، سه‌شنبه، در نشست با اصحاب رسانه از راه‌اندازی ۱۰ شعب شهری و مراکز بانکی روستایی برای تحویل ارز به زائران اربعین خبر داد و اظهار داشت: طبق دستورالعمل ابلاغی، فروش ارز (اسکناس) به هر زائر متقاضی اربعین حسینی، حداکثر ۲۰۰،۰۰۰ دینار عراق به‌ارزش حدود ۷ میلیون تومان پول ایران است.

وی با بیان اینکه فروش ارز اربعین امسال نیز به دو شیوه آن‌لاین از طریق سامانه «بله» و حضوری است؛ اضافه کرد: همچنین زائران کشوری و کردستانی می‌توانند از طریق شعب فعال شهری و روستایی در "خسروآباد، پیرتاج و توب‌آغاج در بیجار، مالوجه و دیوزند در قروه و سه‌راه حزب‌الله و مرز باشماق در مریوان" برای خرید ارز اقدام کنند.

مدیرکل پست‌بانک استان کردستان ثبت‌نام در سامانه سماح را لازمه دریافت ارز اربعین حسنی عنوان کرد و گفت: در سال‌های گذشته برخی از زائران اربعین ارز را با نرخ آزاد تأمین می‌کردند و در مرزها با مشکلات عدیده از جمله سوداگری و دلالی مواجه می‌شدند که خوشبختانه با راه‌اندازی این شعب بساط آنان برچیده شده است. سال گذشته ۹۵ درصد زائران ارز را از این مرکز بدون کوچکترین مشکل دریافت کردند.

مسیر حرکت زائران

مرز بین‌المللی باشماق در ۱۷کیلومتری شهر مریوان واقع شده است، زائران اربعین حسینی برای رسیدن به مرز باشماق ابتدا باید وارد سنندج، مرکز استان کردستان و سپس از جاده جدید سنندج ـ مریوان (۹۵ کیلومتر) راهی مریوان شوند.

زوار جهت عبور از مرز باشماق و رسیدن به کربلا؛ «به‌دلیل ممنوع بودن ورود خودروی شخصی به مرز»، باید پس از رسیدن به شهر مریوان، خودروهای خود را در پارکینگ‌های مشخص‌شده که در ۸ نقطه در ابتدا و داخل شهر مریوان تعبیه شده است، پارک کنند، سپس از پارکینگ‌ها توسط وسایل حمل‌ونقل عمومی تدارک دیده‌شده، به‌صورت رایگان به مرز باشماق منتقل می‌شوند.

در صورتی که زائران در مدت زمان مشخص‌شده نتوانند از مرز عبور کنند توسط وسایل حمل‌ونقل عمومی رایگان به محل‌های اسکان داخل شهر منتقل می‌شوند و صبح روز بعد (ساعت ۷ صبح) مجدداً به مرز انتقال پیدا خواهند کرد.

ساعت خروج از مرز باشماق ایران در حالی از ۷ صبح تا ۱۷ بعدازظهر است که حرکت به‌صورت گروهی است و سفر انفرادی ممکن نیست، یعنی متولیان امر هرچند زائر را با خودروی ون که از قبل آماده شده، کاروانی به‌سمت نجف اعزام خواهند کرد.

زائران اربعین حسینی بدانند که معنای حرکت کاروانی این نیست که حتماً باید در قالب یک کاروان به باشماق مراجعه کنند، خیر، زائران به‌صورت فردی یا خانوادگی و یا کاروانی می‌توانند عازم مریوان شوند اما سفر زائر از "مرز باشماق تا نجف" در قالب کاروان خواهد بود.

بعد از حرکت از مرز باشماق کاروان در موکب بزرگی که در سلیمانیه تدارک دیده شده است، استراحت کوتاهی خواهد داشت و پس از عبور از کرکوک و بغداد به نجف اشرف عزیمت می‌کنند. در طول مسیر قبل از بغداد، کاروان به‌مدت چند ساعت در کاظمین توقف و زیارت خواهد داشت که خود فرصتی مغتنم برای کسانی است که از این مسیر مشرف به پیاده‌روی اربعین خواهند شد.

مسافت و هزینه

فاصله شهر مریوان تا مرز باشماق ۱۷ کیلومتر و فاصله مرز باشماق تا شهر نجف از مسیر سلیمانیه، کرکوک، بغداد حدود ۶۵۰ کیلومتر بوده و کرایه هر نفر در سال گذشته از مرز باشماق تا نجف ۲۶ تا ۲۸ دلار معادل حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان است. برای برگشت، زائران به‌صورت انفرادی از کربلا به بغداد مراجعه می‌کنند و از شهر بغداد وسیله نقلیه برای مراجعه مستقیم به مرز باشماق تعبیه شده است.

اسکان

در شهر مریوان یک موکب مرکزی متشکل از دو سالن ورزشی جداگانه برای برادران و خواهران، یک‌ زائرسرا، یک حسینیه و ۱۹ مدرسه برای اسکان زائران آماده شده‌اند و ۹ موکب هم در شهر مریوان و مرز باشماق مشغول پذیرایی و خدمت‌رسانی به زوار هستند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.